Gegratineerde courgette met pesto

gegratineerde courgette pesto

Vorige week heb ik de oogst courgettes ingemaakt. Nu liggen er al weer drie groene courgettes in de schaal en komen er morgen nog drie gele bij. Hoe krijg ik hier thuis de handjes nog op elkaar voor een maaltijd met courgette. Ik besloot ze te gratineren. Ik had daar een heel lekker recept van gezien. En hoe ik ook zocht, ik kon het recept niet meer terugvinden. Was het nou een recept van een medeblogger, of had ik het in een kookmagazine gezien. Ik wist het niet meer.

Tijdens de zoektocht kwam ik een recept tegen met pesto. De combinatie pesto en courgette leek me wel lekker. De courgettes heb ik verder nog gevuld met een ei, kaas en uimengsel en daarna gegratineerd in de oven. Een lekker bijgerecht met courgette:

Gegratineerde courgette met pesto 

2 courgette’s, middelgroot
1/2 ui
1 teentje knoflook
4 tl pesto
peper, zout
1 ei
scheutje melk
3 sprietjes bieslook, in kleine stukjes
50 gram geraspte kaas (half kopje)

Verwarm de oven voor op 200 C. Snij de courgettes in de lengte doormidden en snij het steeltje en kontje van de courgette af. Verwijder met een lepel de zaadlijsten. De courgette’s zijn hierdoor iets uitgehold. Snipper de ui en een teentje knoflook. Klop in een schaaltje het ei met wat melk los en voeg zout en peper naar smaak toe. Voeg dan de ui, knoflook, geraspte kaas, en de bieslook toe. Leg de courgettes met de schil naar beneden in een ingevette schaal*. Smeer per courgettehelft het vruchtvlees van de courgette in met een theelepel pesto. Schep de kaas/eimix in de uitgeholde courgettes. Verdeel het evt overgebleven vocht over de courgettes en plaats zo’n 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

* Ik hou van een niet al te zacht gebakken courgette. Hou je daar wel van: kook dan de courgettes voordat je ze de ovenschaal in doet, nog 5 minuten in kokend water.

Summary
recipe image
Recipe Name
Gegratineerde courgette met pesto
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 2 Review(s)

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *