Penne met zalm, courgette en een romige pestosaus

Dit is echt koken uit de voorraad(-kast): penne met de inhoud van een blikje zalmsnippers met dille*. Daarbij deed ik nog de gele courgette van vorig moestuinseizoen uit de vriezer en een sjalot die ik nog had van een foody-tripje naar Lille. Het enige wat ik in de winkel kocht voor dit gerecht was een bakje creme-fraiche. En het was heerlijk!

Er gingen ook nog een paar eetlepels pesto in het gerecht. Pesto uit een potje vind ik zelf niet zo lekker. Tegenwoordig kan je overigens best goede kant-en-klare pesto uit het koelvak van de supermarkt kopen. Zelfgemaakt is nog wel het lekkerst. Vers gemaakte pesto is goed in te vriezen zodat je buiten het basilicum-seizoen altijd nog deze lekkere smaakmaker in voorraad hebt.

Pesto met zalm, courgette en een romige pestosaus
  • 1 blik zalm (met dille)*
  • 150 gram penne
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • halve kleine (gele) courgette, gehalveerd in lengte en in schijfjes
  • enkele flinke eetlepels creme fraiche
  • twee eetlepels pesto
  • scheutje citroensap
  • zout, peper
  • olijfolie/druivenpitolie

Voor twee personen: Verhit wat olie in een koekenpan. Zet een ruime pan met kokend water klaar voor de pasta. Fruit het sjalotje aan in de koekenpan. Doe vervolgens de penne in het water: deze moet ongeveer 10 tot 12 minuten koken. Kijk voor de juiste tijd op het pak. Voeg daarna de courgette toe en bak deze totdat het zacht is geworden. Voeg dan creme fraiche en pesto toe. Laat warm worden en voeg dan de zalm toe. Maak op smaak met zout en peper en eventueel nog een scheutje citroensap om het nog wat frisser te maken. Giet de penne af en roer door de saus.

*Ik gebruikte een blikje zalm met dille van John West. Deze had ik gekregen om uit te proberen. De zalmsnippers hebben een subtiele dille smaak en deze zalm is dus uitstekend te combineren met nog wat andere Mediterraanse smaken.

Summary
recipe image
Recipe Name
Penne met zalm, courgette en pesto
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *