Daslookpesto

daslookpesto

Natuurlijk  kun je van bijna alle kruiden een pesto draaien. Maar daslookpesto is wel heel bijzonder. Zo ongeveer lekker bij alles. Vanavond gegeten met gegrild vlees en aardappelpuree. Vanmiddag een andere (grovere) variant gegeten met brood en schelpdieren.

In de tijd dat ik nog in Nijmegen woonde ging ik wel eens boodschappen doen in het Duitse Kleve. Daar hadden ze potjes Barlauch, gedroogde vlokjes daslook. In Duitsland doen ze veel met daslook. Ik heb ook toetjes gezien met een likeur van daslook. Dit jaar heb ik daslook-zaadjes gekocht voor een beschutte hoek van de tuin. Over enkele jaren kan ik hopelijk ook met daslook aan de slag in de keuken. Deze pesto is met gekregen stengels daslook. Super, want sinds de verhuizing uit Nijmegen hebben we geen daslook meer gegeten. Ik heb er een echte plaatselijke pesto van gemaakt van eigen oogst geroosterde amandelen en wat zeeslavlokken. Dat laatste geeft het een beetje ziltige smaak. Een snufje zeezout kan natuurlijk ook.

Daslookpesto

1 bekertje daslookpesto:

7 stengels daslook (de blaadjes)
2 el geraspte kaas
10 geroosterde amandelen of handje andere noten
3 a 4 el olijfolie
2 teentjes knoflook
zout, peper
snufje zeeslavlokken (optioneel)

Was de daslook en doe in een blender. Voeg 3 el olijfolie toe. Mix het tot een gladde massa. Voeg kaas toe, gepelde teentjes knoflook en geroosterde amandelen (amandelen ontdoen van bruin velletje dmv even in kokend water te dompelen en te pellen, dan roosteren in een steelpan zonder olie). Mix het en kijk of er genoeg olie is toegevoegd. Voeg evt meer olie toe en zout en peper.

Summary
recipe image
Recipe Name
daslookpesto
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *