Gerookte zalm met parelgortsalade

Een recept met vis en parelgort staat al een tijdje op mijn “te bloggen lijstje”. Ik ontdekte deze combinatie voor het eerst bij een gerenommeerd restaurant in Yerseke. Daarna kwam ik de combinatie nog een keertje tegen bij het uit eten gaan. Tijd om er zelf eens mee aan de slag te gaan. Het pak met parelgort ligt al een tijdje in de kast. Het voornemen werd telkens weer vooruit geschoven, tot gisteren. Een kerstvoorgerechtje moest het worden: makkelijk samen te stellen maar toch verrassend. Volgens mij is dit gelukt.

De parelgort dient beetgaar te worden gekookt. Dit kost je circa 20 minuten. Dan is het nog even de appel en bleekselderij fijnsnijden, de walnoot in stukjes breken en de dressing maken. De salade kan goed van tevoren worden klaargemaakt. Bij een etentje hoef je dan alleen nog mooi de bordjes op te maken en daarna samen te genieten van deze heerlijke salade met gerookte zalm.

Parelgortsalade met gerookte zalm

  • 150 gram parelgort
  • 200 gram gerookte zalm
  • zakje veldsla
  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • sap van een halve citroen
  • 1 tl honing
  • 1 appel
  • 1 stengel bleekselderij
  • 50 gram walnoot
  • peper, zout

Kook de parelgort volgens gebruiksaanwijzing: de parelgort moet beetgaar zijn. Maak de dressing door de olie, citroensap, honing te mengen en verder op smaak te maken met peper en zout. Snij de appel en bleekselderij in fijne stukjes en voeg deze bij de parelgort. Hak de walnoot fijn en voeg toe. Meng de dressing door de parelgortsalade. Proef nog even of er genoeg peper en zout doorheen zit en voeg eventueel nog toe. Dien op met plukjes veldsla en enkele plakjes/rolletjes gerookte zalm.

Summary
recipe image
Recipe Name
Parelgortsalade met gerookte zalm
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by