Salsa cruda en tacokruiden

tacokruiden salsa

Sommige zakjes kruidenmix uit de super zijn eenvoudig na te maken met kruiden uit de keukenkast. Of met verse kruiden. Tacokruidenmix voor het gehakt is een goed voorbeeld. Er zitten veel gangbare kruiden in.

Tacosaus is ook goed zelf te  maken. De soort tacosaus is een kwestie van smaak. Ik hou van een lekkere frisse, zeer pittige saus. De salsa cruda is een eenvoudig klaar te maken salsa. En authentiek Mexicaans, tenminste dat wordt geclaimd. Daarbij wel gezegd dat ongeveer elke Mexicaanse familie zijn eigen recept voor deze salsa heeft. De salsa cruda wordt niet gekookt. Scheelt ook weer een boel afwas.

Het zelf maken van de tacoschelpen lijkt mij een hele klus. De schelpen komen dus uit de winkel. Voor de snelle avondmaaltijd: tacoschelpen met gekruid gehakt en salsa cruda.

Tacokruiden

Voor 450 gram rundergehakt:

2 theelepels gedroogde uisnippers
1 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel zout
1/4 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel komijnpoeder
1 theelepel citroenrasp

Salsa Cruda

2 kleine tomaten
1 kleine ui
2 jalapenos pepers (of 1 rode peper)
1 a 2 verse limoenen (of 1 citroen)
zout
verse koriander

Bak het gehakt rul in een beetje olie en voeg de kruiden toe. Bak het gehakt in zo’n 10 minuten gaar. Snij de tomaat in hele kleine blokjes. Snipper de ui fijn en de pepers. Mix door elkaar. De kleuren wit, rood en groen horen in gelijke mate aanwezig te zijn: de kleuren van de Mexicaanse vlag. Als je rode peper hebt gebruikt, gaat dit natuurlijk niet op. Pers de limoenen of citroen uit en voeg toe. De limoen of citroen dient goed te proeven zijn. Zout naar wens. Koriander is optioneel. Serveer met sla en tacoschelpen.
Summary
recipe image
Recipe Name
tacokruiden en salsa cruda
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *