Sommige zakjes kruidenmix uit de super zijn eenvoudig na te maken met kruiden uit de keukenkast. Of met verse kruiden. Tacokruidenmix voor het gehakt is een goed voorbeeld. Er zitten veel gangbare kruiden in.
Tacosaus is ook goed zelf te maken. De soort tacosaus is een kwestie van smaak. Ik hou van een lekkere frisse, zeer pittige saus. De salsa cruda is een eenvoudig klaar te maken salsa. En authentiek Mexicaans, tenminste dat wordt geclaimd. Daarbij wel gezegd dat ongeveer elke Mexicaanse familie zijn eigen recept voor deze salsa heeft. De salsa cruda wordt niet gekookt. Scheelt ook weer een boel afwas.
Het zelf maken van de tacoschelpen lijkt mij een hele klus. De schelpen komen dus uit de winkel. Voor de snelle avondmaaltijd: tacoschelpen met gekruid gehakt en salsa cruda.
Tacokruiden
Voor 450 gram rundergehakt:
2 theelepels gedroogde uisnippers
1 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel paprikapoeder
1 theelepel gedroogde oregano
1 theelepel zout
1/4 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel komijnpoeder
1 theelepel citroenrasp
Salsa Cruda
2 kleine tomaten
1 kleine ui
2 jalapenos pepers (of 1 rode peper)
1 a 2 verse limoenen (of 1 citroen)
zout
verse koriander
Published by