salade van wittebonen en bleekselderij

salade witte bonen bleekselderij

Deze wittebonen-bleekselderijsalade heeft enkele recepten als inspiratie. Het begon met het plan voor een Italiaanse wittebonensalade. Met bleekselderij want dat leek mij lekker en die had ik nog in de koelkast. Eerst een Italiaans kookboek maar eens opengeslagen voor wat inspiratie. Daar zag ik een Toscaans bijgerecht van witte bonen met salie “fagioli all’uccelletto” . Een soort witte bonen in tomatensaus met verse salie. Nu heb ik iets tegen witte bonen in tomatensaus, dus dan toch nog maar even verder op het net zoeken. Maar de gedachte aan witte bonen met Italiaanse kruiden bleef.

Duidelijk werd dat er meer recepten met de combinatie witte bonen en bleekselderij waren. Toen zag ik een wittebonen-bleekselderijsalade, bijna zoals ik hem wilde. Van een ander recept heb ik nog de toevoeging van citroensap meegenomen. Het bleek een goede toevoeging. Voor het zuurtje dat de salade doet opleven. Lekker bij een herfstige Italiaanse stoverij.

Wittebonen-bleekselderijsalade

1 pot witte bonen
1 stengel bleekselderij
4 el olijfolie
1 el citroensap
gemengde Italiaanse kruiden: salie, rozemarijn, tijm,
marjoraan of oregano en basilicum: 1 tl gedroogd of
1 el gesnipperde verse kruiden
peper, zout

Snij de bleekselderij in dunne plakjes. Fruit de bleekselderij 5 minuten zachtjes in 2 el olijfolie. Doe dan de uitgelekte witten bonen erbij. Kruid vervolgens naar smaak met diverse Italiaanse kruiden. Voeg als alles is opgewarmd nog 2 eetlepels mooie olijfolie en een eetlepel citroensap toe. Zout en peper naar smaak. Dien op. Zowel warm als lauwwarm lekker.

Summary
recipe image
Recipe Name
salade van witte bonen en bleekselderij
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *