Ravioli met zeekraal en gamba
Voor 4 personen
16 of 20 gamba’s (afhankelijk van grootte van de gamba)
bakje kerstomaatjes
125 gram zeekraal
olijfolie
1 teentje knoflook
1 Spaanse peper
1 kleine ui of sjalot
peper en zout
ricotta-spinazieravioli (of andere pasta)
Breng het water met wat zout aan de kook voor de pasta.
Snipper de ui en de knoflook. Ontdoe de Spaanse peper van zijn pitjes en lijsten en snij de peper fijn. Snij alvast de kerstomaatjes door de helft. Verhit een flinke scheut olijfolie in een wok of een goede steelpan en fruit de ui. Hierna de peper in de wok en als laatste de knoflook erbij. Even bakken en dan kan de zeekraal in de wok. Even goed omscheppen. Zeekraal heeft zo’n 6 a 7 minuten nodig voor de garing. Dan kan de ravioli in het water en de gamba’s in de wok. Goed blijven scheppen totdat de gamba’s bijna gaar zijn. Dan nog de kerstomaatjes toevoegen. Even kort mee laten bakken. De gare ravioli even uit laten lekken en schep dan alles door elkaar. Peper en zout naar behoefte. De zeekraal is ziltig, dus zal er weinig zout nodig zijn.
Published by