pompoensoep met kerrie masala

pompoensoep kerrie masala

Het zoveelste recept voor pompoensoep? Ja en nee. Voor mij was pompoensoep altijd een beetje een flauwe soep. Af en toe zelfs melig. Totdat deze versie op tafel kwam. Het is een aangepast recept van Boomgaard De Zoete Kers te Serooskerke. In de herfst staan daar de pompoenen en kalebassen in een prachtig stilleven op het erf uitgestald. Het moeten er honderden zijn, in allerlei kleuren.

Het recept is vijf jaar geleden meegenomen, op de weg terug van een vakantie aan zee. In het recept stond, naar ik mij kan herinneren, ook nog de suggestie om spekjes toe te voegen en room. Dat heb ik niet gedaan. De hoeveelheid en soort kerrie is ook aangepast. En nu is de soep precies goed: een pittig pompoensoepje, niet te dik. Een lekker lunchsoepje op een koude dag.

Pompoensoep

1 hoikkaido pompoen*
1 ui
1 grote waspeen of 2 kleine
2 a 3 groentebouillonblokjes**
1 eetlepel (chan’s) kerrie masala
1 spaanse peper, ontpit
1 bos bladselderij

Snij de pompoen door het midden en haal de pitjes uit de pompoen. Bewaar de pitjes eventueel om te drogen en te roosteren. Snij de pompoen in blokjes. De hoikkaido hoef je niet te schillen. Gebruik je een andere pompoen, dan eventueel wel. Doe de blokjes eerst in een kom. Doe vervolgens de blokjes in een pan en doe hier evenveel water bij als dat er pompoen was. Voor een iets dunnere soep: 1 deel pompoen: 1 1/2 deel water. Kook de pompoen gedurende ongeveer een kwartier totdat de pompoenblokjes zacht zijn. Pureer de soep. Voeg de bouillonblokjes toe, de in snippers gesneden wortel en ui en de klein gesneden spaanse peper. Het blad van de selderij van de takjes halen en fijn snijden en deze toevoegen. Als laatste de eetlepel kerrie masala er bij. Nog een half uurtje laten trekken.

* 1 hoikkaido pompoen (is de bekende kleine oranje pompoen uit de winkel) vult, gesneden in blokjes, een literbeker. Je krijgt hiermee 2 a 2 1/2 liter soep.
** of kippenbouillonblokjes of kruidenbouillon. Indien je 1 liter water er bij doet voor een dikkere soep 2 blokjes, bij 1 1/2 liter water 3 blokjes en iets meer kerrie masala.

Summary
recipe image
Recipe Name
pompoensoep met kerrie masala
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *