Gnocchi van pompoen met tijmbotersaus

gnocchi van pompoen tijm

Bij het uitruimen van de boekenkasten kwam ik het kookboek ” Het nieuwe koken” van Donna Hay tegen. Jaren geleden gekregen als trouwcadeau, samen met een mooi hakblok en een messenset. Destijds leken de gerechten mij ingewikkeld en tijdrovend. Ik kan nu al vertellen dat de pompoengnocchi uit haar boek niet een gerecht is dat je in een handomdraai op tafel zet. Vooral de eerste keer. Maar de smaak van deze gnocchi is spectaculair.

Belangrijk is dat de pompoenpuree goed indikt. Ik had zelfs na het indikken moeite om een goed gebonden deeg te krijgen, dus stel je voor…. En het bloemen van het bord/aanrecht waar je de gnocchi’s op vormt is ook belangrijk, kwam ik achter. Het deeg is namelijk iets plakkerig. De gnocchi’s vorm je het beste met een vork, lekker laten rollen door de bloem: die bloem verdwijnt toch in het kookwater.

Vandaag gegeten met een gemengde sla en zelf gemaakte kipschnitzeltjes. Buon appetito!

Pompoengnocchi

500 gram pompoen
1 el boter
1 kop bloem
1 eierdooier
grofgemalen zwarte peper

tijmbotersaus

100 gram boter
1 1/2 el tijm
geschaafde parmezaanse kaas
grofgemalen zwarte peper

Halveer de pompoen en haal de zaden er uit. Schil eventueel de pompoen en snij in blokjes. Kook de pompoenblokken in 10 a 15 minuten gaar. Giet af en wrijf de pompoen door een zeef. Doe de pompoen terug in de pan en voeg boter toe. Verhit roerend de pompoen totdat het pompoenmengsel dikker en droger is. Haal de pan van het vuur en roer de bloem, eierdooier en peper er door. Het mengsel moet de consistentie van een zacht deeg hebben. Neem steeds een dessertlepel mengsel en maak hier een balletjes van en rol door een bebloemd bord met een vork. Druk aan 1 kant platter met een vork. Verhit voor de saus de boter en tijm in een pan tot de boter kookt en goudgeel is. Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de gnocchi met een paar tegelijk tot ze aan de oppervlakte drijven. Zo’n 3 minuten. Leg de gnocchi in een schaal en giet de botersaus er over. Strooi tot slot peper en eventueel nog wat parmezaanse kaas over de gnocchi.

Summary
recipe image
Recipe Name
gnocchi van pompoen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *