Ossenstaart met meegestoofd preiwit, wortel en aardappelpuree |
Zacht gestoofde ossenstaart
1 kilo ossenstaart (250 gram pp)
500 ml runderbouillon
250 ml rode wijn
2 laurierblaadjes
2 takje tijm
1 takje rozemarijn
1 prei, het witte deel
1 wortel
1 ui
1 peterseliewortel of 1/4 knolselderij**
zout, peper
bloem
olie
Bestrooi de ossenstaarten met zout e peper. Haal de ossenstaarten door de bloem. Verwarm olie in een pan en bak daarin de ossenstaarten bruin. Voeg de wijn en runderbouillon toe en warm dit even mee. Doe dan alles in de slowcooker. Hak het witte deel van de prei in vier stukken en bind om elk stuk keukentouw zodat ze niet uit elkaar kunnen vallen in de pan. Schil en snij de wortel en wortelpeterselie in plakjes. Snij de ui in kleine stukjes. Indien knolselderij: schil en snij deze ook in kleine stukjes. Doe de groenten en kruiden bij het vlees. Voeg nog wat zout en peper toe naar smaak. Laat het geheel 6 uur sudderen op de hoge stand (90 C) van de slowcooker. Je kunt het ook natuurlijk in de oven klaarmaken. Doe dan alles in een ovenschotel met deksel en zet de oven op 100 C, minimaal 3 uur laten stoven.
Bron: combinatie van recepten van: John Gerdsen (Grenzeloos koken) en Herman den Blijker
* tip van Herman den Blijker
** John Gerdsen gebruikt knolselderij, peterseliewortel (had ik nog liggen) heeft een iets verfijndere smaak.
Ik ben ingelogd en heb recepten opgeslagen. Maar hoe kan ik die vinden? Als ik op opgeslagen recepten klik gebeurt er niks, zie ze niet. Bij alle recepten krijg ik niet de opgeslagen crockpot recepten maar andere. Ik snap niet wat ik fout doe…
Groetjes Marion
Beste Marion. Waarschijnlijk ben je via http://www.volrecepten.nl bij mijn site gekomen want op http://www.volrecepten.nl kan men oa mijn recepten opslaan. Je zult even terug moeten naar die site en als het daar niet lukt, een mail sturen via het contactformulier van Volrecepten met jouw vraag.