Als liefhebber van een (goede) burger, probeer ik ook af en toe eens een vegetarische variant. Enkele weken geleden bestelde ik bij een etentje voor het eerst een bietenburger, de zogenaamde beetrootburger. Deze was niet voor herhaling vatbaar. Het best was deze burger te omschrijven als “mushy”. De buitenkant was knapperig maar de binnenkant papperig. Een zachte binnenkant is niet erg want een kaasschnitzel kan bijvoorbeeld erg lekker zijn, maar dit was melig zacht. Enkele burgers die wel goed door mijn test kwamen: de champignonburger, zoete aardappelburger en linzenburger. Liever een goede vegetarische burger, dan een slechte kwaliteit vleesburger.
The Dutch weed burger stond al enkele jaren op mijn “te proeven” lijstje. In Yerseke zag ik deze burger op de kaart staan van een visrestaurant. Maar ja, ik bestel toch liever visgerecht dan een vegetarische burger. Daarna zag ik dat deze burger te koop zou zijn bij de appie. Maar waarschijnlijk alleen bij de grotere winkels want ik heb ze tot nu toe niet zien liggen in het koelvak. Gelukkig zag ik de burger bij een online-supermarkt en heb de weedburger gelijk het aan het digitale winkelmandje toegevoegd. Deze burger is meteen bovenaan mijn lijstje van vegetarische burgers gekomen, echt heel lekker!
Waar combineer je de burger mee op een broodje? Bijvoorbeeld met:
Weed burger met tartaarsaus en zeekraal
Per burger:
- 1 Dutch weed burger
- 1 kleine eetlepel tartaarsaus
- 2 blaadjes sla
- enkele dunne schijfjes komkommer
- 2 plakjes tomaat
- pluk zeekraal
- evt. zoetzure peper (jalapeno of zelf ingemaakte) of bv.. paar plakjes augurk
Bak de Dutch weed burger aan beide kanten krokant in circa 7 minuten. Bak de zeekraal ook een paar minuten mee. Snijd een broodje overlangs doormidden en beleg de onderste helft met enkele blaadjes sla. Doe hier de burger op, daarna de saus, vervolgens zeekraal en dan de rest van de ingrediënten.
Published by