Groene salade met gerookte forel, feta en kappertjes

Gerookte forel, lekker in de pasta met een spinazieroomsaus of met courgette en een wittewijnroomsaus. Je maakt er ook een heerlijke aardappelsalade mee en een salade voor op brood of toastjes. Heb je nog een restant van een open pakje gerookte forelfilet: gerookte forel is ook lekker als een extraatje in de soep, bijvoorbeeld in een aardappel-preisoepje. Kortom, is de gerookte forel een keertje in de aanbieding, denk dan eens aan alle mogelijkheden om er iets lekkers mee te maken.

Mocht je de boterhammen tussen de middag eens zat zijn of je wilt gewoon een lekkere vullende salade bij de avondmaaltijd, dan is dit een geweldige salade. Hiermee kom je de middag achter de computer wel door. Het begint nu ook echt weer het seizoen te worden voor een lunchsalade. Buiten is het nog wel koud maar de zon komt steeds meer door. Achter het glas voelt het al als lente. Nog even en we kunnen weer buiten in het zonnetje genieten van de lunch!

Groene salade met gerookte forel, feta en kappertjes

  • 1 krop botersla/zakje gemengde sla
  • 1 el kappertjes
  • 100 gram gerookte forel (of meer)
  • kerstomaatjes
  • 100 gram feta
  • 3 eieren
  • olijfolie, wijnazijn, yoghurt
  • verse basilicum
  • peper, zout

Was en scheur de blaadjes sla. Verkruimel de feta over de sla, scheur de forel in stukjes en verdeel dit en kappertjes over de sla. Snij de tomaatjes doormidden en verdeel over de sla. Snij de eieren in kwarten en leg op de salade. Maak een sausje van de olie, azijn, yoghurt (1 el, 1 el, 2el), basilicum en peper en zout. Vind je iets zoeter lekkerder, doe er dan nog een beetje honing door. Serveer de dressing ernaast, dan blijft de salade wat langer knisperig.

Summary
recipe image
Recipe Name
Groene salade met gerookte forel, feta en kappertjes
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

Published by